17 Ağustos 2015 Pazartesi

Ruanda Vizesi - East Africa Visa

Ruanda kapıda vize alabileceğiniz ülkelerden biri değildir. Ruanda seyahatiniz için en az 6 ay geçerli pasaportunuzla birlikte konsolosluktan veya online vize başvurusu yapmanız gerekmektedir.

 Ruanda Vizesi Başvuru Ücretleri




Transit visa for 3 days  (30$)
Transit yolcular için 3 gün geçerli bir vizedir .

Single entry visa for 30 days (50$)
Tek giriş hakkı tanıyan ve maksimum 30 gün kalabileceğiniz vize türüdür.

East Africa Touristic Visa (100$)
Doğu Afrika turist vizesi almanız durumunda 3 ay boyunca Ruanda-Uganda-Kenya ülkelerine sınırsız giriş yapabilirsiniz.
Aynı şekilde Uganda veya Kenya'dan alınmış ve geçerliliği devam East Africa Touristic Visa'nız var ise Ruanda'ya giriş yapabilirsiniz. 

(Tanzanya henüz Doğu Afrika Vize anlaşması kapsamına girmiş ülkeler arasında yer almamaktadır ancak anlaşmaya bu sene dahil olması beklenmektedir.)





Ruanda vize başvurusunda dikkat edilmesi gereken noktalar :

 Vize başvuru ekranında "Proposed entry point"; ülkeye nereden giriş yapılacağı sorulmaktadır.


  •  Ruanda'ya uçak ile gelinecekse 1 numaralı Kigali seçilmelidir.
  • Eğer farklı bir ülkeden karayolu ile gelinecekse otobüs firması ile görüşülüp hangi kapının kullanılacağı sorulmalıdır. (Uganda otobüs firmaları 2 numaralı Kagitumba kapısını kullanmaktadır.)
















Vize başvuru ekranının son satırında "Invitation letter (PDF file)" kısmını göreceksiniz.
  •  Istenen davetiyeyi Ruanda'da herhangi bir tanıdığınızdan , şayet bir tanıdığınız yoksa rezervasyonunu gerçekleştirdiğiniz otelden isteyerek buraya ekleyebilirsiniz. Otelden alacağınız " rezervasyon onayı" yeterli olmayacaktır. Online vize başvurularında mutlaka davetiye mektubu gerekmektedir!! 
  •  Sadece PDF formatı kabul edilmektedir. Bu evrağı upload etmeden başvurunuzu kesinlikle gerçekleştirmemenizi tavsiye ederim. 
  • Başvurunuzda herhangi bir eksiklik olmaması durumunda vizeniz 3 gün içinde onaylanacaktır. Onaylanan online vizenizin çıktısını ve enaz 6 aylık daha geçerliliği olan pasapartonuzu alarak Ruanda'ya giriş yapabilirsiniz.
  • Başvurunuzda bir eksiklik olması durumunda ise sizinle mail yoluyla irtibat kurup, eksik bilgileri tamamlamanız istenecektir.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder