20 Kasım 2015 Cuma

Ruanda güvenli mi?

Bence Ruanda güvenli mi sorusunun cevabı çok net. Ruanda " dünyanın en güvenli ve huzurluülkesidir."
Bugün Türkiye'de gündelik olarak sıradanlaşmış cinayet,gasp,fidye,kapkaç,tecavüz,işkence,haraç,cinnet vb. gibi olayların hiçbiri Ruanda'da yoktur. Ruanda'da dövüşen insanlar bile yoktur. Saatlerce tartışabilirler ancak iş kesinlikle şiddet uygulama noktasına gelmez. Sizi rahatsız eden veya kızdıran biri varsa yapmanız gereken şey polise başvurmaktır. Ruanda'da çok önemli veya zengin biri olmanızın yasalar karşısında hiçbir önemi yoktur çünkü Ruanda'nın tüm altyapısı  " Rüşvete ve usulsüzlüğe karşı sıfır tolerans "  üzerine kurulmuştur..


Özellikle Kigali merkez olmak üzere tüm şehir 24 saat üst düzey güvenlik önlemleriyle korunmaktadır. 

Ruanda'da özellikle kalabalık ortamlarda yan kesicilere karşı dikkatli olmanız gerekmektedir. Aksi takdirde çantanız,cüzdanınız veya telefonunuzdan olabilirsiniz ! 

Ruanda'da insan yaşamı için tehlikeli olabileceğini düşündüğüm tek konu kaldırımlarda hiçbir mazgalı bulunmayan metrelerce derinlikteki kanalizasyon çukurlardır.



Sadece 2 gün önce Kigali merkezdeki bir kaldırımda yürürken farkettim. Derinliği 4 metreye yakın olan bu çukura düşen bir insanın durumunu hayal etmek bile istemiyorum. 




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder